Pastel Pink Periwinkle and White Salons

Bataatti-linssikeitto pinaatilla

Tämä ihana

soppa sisältää bataattia, linssejä ja pinaattia sekä hyvinvointiamme lisääviä mausteita. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🌿Bataatissa on beetakaroteenia, jonka katsotaan korjaavan niin kutsuttujen vapaiden radikaalien aiheuttamaa tuhoa kehossa. ⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🌿Pinaatti sisältää hyvänolon-hormonin serotoniinin ensiastetta, tryptofaania. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🌿Linssit sisältävät biologisesti erittäin arvokasta proteiinia ja niiden vitamiinit, mineraalit ja aminohapot vaikuttavat positiivisesti hiuksiin ja ihoon.

⠀ 🌿Inkivääri on yksi maailman vanhimpia ja suosituimpia lääkinnällisiä mausteita. Inkivääriä voi käyttää, sekä tulehdusta ja nivelkipuja estävänä, että immuniteettia boostaavana yrttinä. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🌿Kurkumalla on voimakkaita tulehdusta ehkäiseviä, antioksidanttisia, antiseptisiä ja anti-depressiivisiä vaikutuksia.

⠀⠀⠀⠀ Joko näillä puheilla alkoi mieli tekemään keittoa 😋? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Bataatti-linssikeitto pinaatilla 2 annosta ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 200g bataattia puolikas sipuli 1 valkosipulinkynsi 1tl punaista currytahnaa tuoretta inkivääriä 0,5tl kurkumaa 1l vettä+2 kasvisliemikuutiota 2dl punaisia linssejä 1dl kookosmaitoa 1rkl sitruunamehua 2 kourallista babypinaattia cashewpähkinöitä (korianteria) mustapippuria (suolaa) ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Hienonna sipuli ja valkosipuli ja raasta pala inkivääriä. Laita paksupohjaisen kattilan pohjalle voita, oliiviöljyä tai kookosöljyä ja kuullota sipulia, valkosipulia, inkivääriä, currytahnaa ja kurkumaa hetki. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Lisää kiehuva vesi ja kasvisliemikuutiot sekä paloiteltu bataatti ja linssit. Keitä kannen alla kypsäksi. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Soseuta keitto, lisää kookosmaito, revitty pinaatti, sitruunamehu ja mustapippuri. Lisää suolaa ja mausteita tarvittaessa. Paahda kuivalla paistinpannulla päälle cashewpähkinöitä ja lisää korianteria 😋

JÄLKIRUOKA

Terveellisiä herkkuja

Haluatko ilmaisen e-reseptikirjan suoraan sähköpostiisi?

Follow me @ instagram

Sanna Hiltunen

Moikka! Ihanaa, että olet eksynyt sivuilleni :)! Täältä löydät paljon terveellisempiä vaihtoehtoja moneen ruokavalioon.

Olen reseptisuunnitelija, ex-kokki, FLT ravintoneuvoja ja e-ruokakirjailija. E-kirjojani löydät kaupasta >

Olen kiinnostunut erityisesti ruuan parantavista ominaisuuksista ja kasvisten piilottelusta smoothieihin ja jälkiruokiin :D!

viimeisimmät