Christmas Tree Ornament
PARANTAVARUOKA JOULU/TALVI
E-RESEPTIKIRJA NYT MYYNNISSÄ!

Mausteinen matchalatteKuva: Canva

Matcha on varjossa kasvatetun teepensaan lehdistä pulverimaiseksi jauhettua kirkkaanvihreää (lähes neonvihreää) teetä. Yksi kupillinen Matcha teetä vastaa positiivisilta vaikutuksiltaan 7-10 kupillista tavallista vihreää teetä. Siinä missä tavallista vihreää teetä nautittaessa juodaan vain liemi, jossa teelehdet ovat hautuneet, matchatee sisältää teelehden kokonaisuudessaan.

Matcha sisältää mm. antioksidantteja kuten C- ja K-vitamiinia, katekiineja, kuten EGCG-katekiini, ja piristäviä alkaloideja kofeiinia, teobromiiniä ja teofylliiniä, sekä L-teaniiniä. Vuonna 2003 tehdyn tutkimuksen mukaan (lähde) matcha sisältää noin kolminkertaisen määrän EGCG-flavonoideja muihin vihreisiin teelajeihin nähden. EGCG on vahva antioksidantti, joka auttaa elimistöämme muun muassa puolustautumaan sairauksia vastaan.


Perinteisesti matchaa voi valmistaa kahdella tavalla:

Usucha eli laiha tee valmistetaan pienestä määrästä kuumaa vettä (75 ml) ja noin 1/3tl matchaa. Usuchaa sekoitetaan bambuvispilällä tasaiseksi ja vispataan vaahtoavaksi maun mukaan.

Koicha eli vahva tee valmistetaan tilkasta kuumaa vettä (40 ml) ja noin teelusikallisesta matchaa. Koicha sekoitetaan rauhallisesti, eikä siihen nouse vaahtoa.

(Lähde:wikipedia)Tähän ohjeeseen et tarvitse bambuvispilää vaan kaikki sekoitetaan blenderissä tasaiseksi.


Yhteistyössä Puhdas+


Mausteinen matchalatte

2:lle

#vegaaninen #gluteeniton


  • 5dl gluteenitonta kasvimaitoa

  • 1rkl vaahterasiirappia (kauramaitoon tehtäessä voi jättää poiskin) *(esim.tämä)

  • 2tl Puhdas+ matchajauhetta *(tämä)

  • 1tl kanelia *(suosittelen tätä)

  • 1/3tl jauhettu kardemumma *(suosittelen tätä)

  • 1rkl Puhdas+ kookosöljyä *(tämä)

  • pieni pala tuoretta inkivääriä

  1. Lämmitä kasvimaito

  2. Laita kaikki ainekset blenderiin ja aja sekaisin täydellä teholla. Kaada mukeihin ja tarjoa heti 😋


* merkityt linkit affiliatelinkkejä. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit huoletta tutustua tuotteisiin. Mikäli päädyt ostamaan mainostamani linkin kautta, minulle maksetaan siitä pieni komissio.Sanna Hiltunen

Reseptisuunnitelija, Kokki ja FLT Ravintoneuvoja. Sanna on kiinnostunut erityisesti ruuan parantavista ominaisuuksista, valkosokerittomasta ja vehnättömästä ruuanlaitosta ja kasvisten piilottelusta smoothieihin ja jälkiruokiin :D!

Ota yhteyttä

parantavaruoka @ gmail.com

Parantavaruoka joulu/talvi.png
E-KIRJA UUTUUS

viimeisimmät