Pellava-omenapuuro

Gandhi sanoi, "kun ihmiset alkavat syödä pellavansiemeniä säännöllisesti, yleinen terveydentila paranee." Pellavansiemeniä käytetään vatsan toiminnan edistäjänä ja siemenet sisältävät kuitua, magnesiumia, mangaania, rautaa ja kuparia.

Kaura taasen laskee kolesterolia ja pienentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Kauran beetaglukaani tasaa verensokeria ja hidastaa rasvan kerääntymistä elimistöön. Säännöllinen mustikan syönti voi lieventää matala-asteista tulehdustilaa ja vähentää aterian jälkeisen insuliinin tarvetta.


Pellava-omena-hunajapuuro (yksi annos)

0,5dl (luomu) täysjyvä kaurahiutale 2rkl Paahdettu rouhittu pellava+mustikka (24hvalo) 1/4tl (ceylon) kanelia 1dl vettä 1dl mustikoita 1-2 omenaa raastettuna ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Sekoita kaurahiutaleet, pellavarouhe, kaneli ja vesi kulhossa ja jätä yöksi jääkaappiin. Laita lisäksi likoamaan 2rkl auringonkukansiemeniä erilliseen astiaan. Aamulla kaada auringonkukansiementen liotusvesi pois ja huuhtele siemenet. Sekoita muun puuron kanssa ja lorauta päälle kotimaista luomuhunajaa. Huom. Evira ei suosita pellavansiemeniä jatkuvaan käyttöön ja ohjeistaa päivittäiseksi määräksi 2rkl, lapsille puolet eli 1rkl

osta omaksesi!

Parantavaruoka kesäherkut e-kirja

Parantavaruoka kesäherkut e-kirja

24,99 €Normaali hinta10,00 €Alehinta

Reseptisuunnitelija, Kokki ja FLT Ravintoneuvoja. Sanna on kiinnostunut erityisesti ruuan parantavista ominaisuuksista, valkosokerittomasta ja vehnättömästä ruuanlaitosta ja kasvisten piilottelusta smoothieihin ja jälkiruokiin :D!

Ota yhteyttä

parantavaruoka @ gmail.com

Sanna Hiltunen

suosituimmat

reseptit

suklaakakku-3.jpg
juurespata-9.jpg

Juurespata linsseillä

Banaani-omenaleipä-10.jpg
puhtibanneri.png
mainosbanneri.jpeg

Maistuisiko jälkiruoka?

t.jpeg
kitchentimebanneri.jpeg

viimeisimmät

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest