Pastel Pink Periwinkle and White Salons

Pellava-omenapuuro

Gandhi sanoi, "kun ihmiset alkavat syödä pellavansiemeniä säännöllisesti, yleinen terveydentila paranee." Pellavansiemeniä käytetään vatsan toiminnan edistäjänä ja siemenet sisältävät kuitua, magnesiumia, mangaania, rautaa ja kuparia.

Kaura taasen laskee kolesterolia ja pienentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Kauran beetaglukaani tasaa verensokeria ja hidastaa rasvan kerääntymistä elimistöön. Säännöllinen mustikan syönti voi lieventää matala-asteista tulehdustilaa ja vähentää aterian jälkeisen insuliinin tarvetta.


Pellava-omena-hunajapuuro (yksi annos)

0,5dl (luomu) täysjyvä kaurahiutale 2rkl Paahdettu rouhittu pellava+mustikka (24hvalo) 1/4tl (ceylon) kanelia 1dl vettä 1dl mustikoita 1-2 omenaa raastettuna ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Sekoita kaurahiutaleet, pellavarouhe, kaneli ja vesi kulhossa ja jätä yöksi jääkaappiin. Laita lisäksi likoamaan 2rkl auringonkukansiemeniä erilliseen astiaan. Aamulla kaada auringonkukansiementen liotusvesi pois ja huuhtele siemenet. Sekoita muun puuron kanssa ja lorauta päälle kotimaista luomuhunajaa. Huom. Evira ei suosita pellavansiemeniä jatkuvaan käyttöön ja ohjeistaa päivittäiseksi määräksi 2rkl, lapsille puolet eli 1rkl

JÄLKIRUOKA

Terveellisiä herkkuja

Haluatko ilmaisen e-reseptikirjan suoraan sähköpostiisi?

Follow me @ instagram

Sanna Hiltunen

Moikka! Ihanaa, että olet eksynyt sivuilleni :)! Täältä löydät paljon terveellisempiä vaihtoehtoja moneen ruokavalioon.

Olen reseptisuunnitelija, ex-kokki, FLT ravintoneuvoja ja e-ruokakirjailija. E-kirjojani löydät kaupasta >

Olen kiinnostunut erityisesti ruuan parantavista ominaisuuksista ja kasvisten piilottelusta smoothieihin ja jälkiruokiin :D!

viimeisimmät