Punajuuri-jogurttismoothie
Musta on ihanaa piilottaa vihanneksia smoothieen (jos ette ole vielä huomannut..😉)! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Huippujen terveyshyötyjen lisäksi, ne tuovat kivaa koostumusta. Tässä tapauksessa seassa on kokonainen paahdettu punajuuri. Kypsän punajuuren maku on makea ja täyteläinen ja se tekee siitä erinomaisen smoothie-vihanneksen 🤗🤗.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Punajuuri sisältää monipuolisesti kivennäisaineita: paljon kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, natriumia, kuparia, rautaa ja sinkkiä. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Vitamiineista punajuuresta löytyy A-, E-, C- ja B-ryhmän vitamiineja, erityisesti folaattia, jonka saanti suomalaisessa ruokavaliossa on vähäistä. Folaatti vaikuttaa punasolujen uusiutumiseen ja aineenvaihduntaan. Myös juurikkaan kuitu on hyödyksi elimistölle ja punajuuren vahva väri kertoo sen ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ bioaktiivisista aineista.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Parhaimmillaan punajuuri auttaa jopa laskemaan verenpainetta ja vähentää riskiä sairastua sydänsairauksiin.


Punajuuri sisältää myös pieniä määriä tryptofaania, joka on ihmiselle välttämätön aminohappo. Tryptofaania tarvitaan muiden aminohappojen tavoin proteiinien rakennusaineina. Lisäksi siitä muodostuu elimistössä mm. hermoston välittäjäaineena toimivaa serotoniinia, eli pimeähormonina tunnettua melatoniinia sekä niasiinia.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ On myös tehty myös tutkimus, jossa urheilijoille juotettiin punajuurimehua. Punajuurimehun nitraatti muuttuu elimistössä nitriitiksi ja edelleen typpioksidiksi. Se auttaa lisäämään veren virtausta lihaksiin ja aivoihin parantaen kestävyyttä ja nopeutta kestävyysurheilussa.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ En laittanut ohjeeseen määriä, sillä jokainen laittakoon sen verran kun tuntuu hyvältä 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Punajuuri-jogurttismoothie⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ kypsäksi höyrytettyä, keitettyä tai paahdettua punajuurta⠀⠀⠀ maustamatonta jogurttia⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ pakastemarjoja⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ banaania⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ (hunajaa)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ (pala inkivääriä)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Aja kaikki blenderissä tasaiseksi smoothieksi :)!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

osta omaksesi!

Parantavaruoka kesäherkut e-kirja

Parantavaruoka kesäherkut e-kirja

24,99 €Normaali hinta10,00 €Alehinta

Reseptisuunnitelija, Kokki ja FLT Ravintoneuvoja. Sanna on kiinnostunut erityisesti ruuan parantavista ominaisuuksista, valkosokerittomasta ja vehnättömästä ruuanlaitosta ja kasvisten piilottelusta smoothieihin ja jälkiruokiin :D!

Ota yhteyttä

parantavaruoka @ gmail.com

Sanna Hiltunen

suosituimmat

reseptit

suklaakakku-3.jpg
juurespata-9.jpg

Juurespata linsseillä

Banaani-omenaleipä-10.jpg
puhtibanneri.png
mainosbanneri.jpeg

Maistuisiko jälkiruoka?

t.jpeg
kitchentimebanneri.jpeg

viimeisimmät

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest